tisdag 28 september 2021

Hindeloopen.

28 september 2021. Sol och bra vind idag. Kryssade i fyra timmar. Äntligen riktig segling igen. Vi hade inga problem med vågorna som lätt uppstår pga det ringa vattendjupet, 2-4 meter. Vi fick en Flashback när vi kryssade förbi två moderna flatbottnade segelbåtar som gick för motor i den utprickade leden rakt mot de krabba vågorna, okomfortabelt med många ”magplask” vilket var en anledning till att vi letade efter traditionellt V-format skrov.

Vår katt Dina höll kanske inte med oss. 🐆 Kändes som att man aldrig kom längre när vi tittade på skogen av vindkraftverk. Många är de där ute i IJsselmeer.  

När vi kom in i Hindeloopen så lämnade en båt i den första mindre hamnen. Platsen såg bra ut så vi lade till långsides. Tyvärr så hade de el där man betalar med 50 centare. Kanske inte jättebra när det skall bli riktigt dåligt väder imorgon. Jag tog en promenad med Dina. 🐾 Det kom fram en nederländare som började prata lite svenska med oss. Det visade sig att han hade ett sommarställe i Västervik. Stefan gick över till den större marinan för att kolla om de hade någon plats för oss. Han kom tillbaka och berättade att vi skulle flytta båten. Hamnavgiften var betald nu och i den ingick el, dusch och vatten. 

Vi tog en härlig promenad och njöt av vädret.

29 september. Idag så har vi ett helt annat väder. Mycket regn och blåst. 

Gick till hamnkontoret för att betala en ny hamnavgift. Handlade lite i SPAR-butiken som de har. Köpte en del till båten i Båttillbehörsbutiken. Fanns en hel del bra/ha saker till båten. Stefan var riktigt nöjd över både utbud och trevlig personal. Köpte även tvättpoletter. 

14 Euro för två maskiner med tvätt och två torktumlare. Bra och effektiva. Det är stor skillnad på professionella maskiner och typ vanliga som man har hemma. Något att kolla innan man tvättar. Något som vi aldrig har tänkt på förut är att det kanske är bra med hyfsat lika färger på tvätten så att man kan blanda och samköra allt.

Hamnavgift 25.50 Euro.










Rengöring av filter till torktumlare.

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder och såg på AIS att ni hade bra kryss-vinklar.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket!⛵ Roligt att du följer oss vem du nu är?

    SvaraRadera