torsdag 30 september 2021

Stavoren.

30 september 2021. Lämnade Hindeloopen kl 09.30. Det blåste fortfarande ordentligt men det var ändå lugnare. Rejält guppigt utanför piren. Satte storseglet och focken. Började regna efter en stund. Vi tittade på vindprognosen men glömde att kolla regnradarn. Det blev en lite tuff segling på kryss. Efter två timmar och 30 minuter så tog vi ner seglen och gick in mot slussen i Stavoren. Vi ville komma innanför för att få lite lugnare vatten inför stundande blåst.

När man kommer in i hamnarna så har de en anmälningsbrygga som man tillfälligt lägger till vid. Vi går och pratar med hamnkaptenen för att få en plats.

Fick en långsidesförtöjning. Inte perfekt plats med tanke på vindriktning. De sade i  Marina Stavoren Binnenhaven att det var den sista platsen de hade. Det såg inte direkt ut så när man tittade runt i hamnen men det hade kanske med vattendjupet att göra.

Tog en ordentlig promenad. Fikade medans det regnade. Handlade på Coop på hemvägen. Det låg verkligen annorlunda. Parkering på framsidan och båtplatser på baksidan.

Både Stefan och jag har VISA-kort. Det är inte jättebra här i Nederländerna. Man vet aldrig om det går att betala med det eller inte. Därför måste man ha lite kontanter för säkerhets skull.

1 oktober 2021. Regn och ruskoväder idag. Pysslar i båten. Vi tog också årets första bad. Riktigt härligt! 15 grader i havet så vi nöjde oss med 29 grader i deras simbassäng istället.

Fyllde vattentankarna på kvällen. Åtta dagar sedan sist. Tanken var inte helt tom.

Hamnavgift 23.09 Euro inklusive allt.






De Vis van Stavoren.


Coop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar