fredag 24 september 2021

Harlingen.

24 september 2021. Stefan sköljde av båten på morgonen. Det låg ett tunt lager med rött damm efter blåsten igår. Fyllde sedan vattentankarna. Det var 10 dagar sedan vi fyllde sist.

Kastade loss vid 11 tiden. Det gick jättebra med broöppningarna idag. Det blev en konvoj på fyra segelbåtar som följdes åt. Motorbåtarna körde förbi. Det är lite lättare för dem som kommer under broarna. 

Idag gick vi till Harlingen Watersport Vereniging. En liten båtförening för både segel och motorbåtar. Blev anvisade en plats där vi kunde lägga till långsides. Vi skall vara kvar här i två dygn för att de har underhållsarbete i slussen imorgon. Den behöver vi gå igenom. Idag så blåste det för mycket för att gå på utsidan. Därför väljer vi att gå ut på söndag istället.

Tog en fika i en solig sittbrunn. Vi njöt av det fina vädret. Efter det så promenerade vi runt på byn. Små fina kanaler överallt. Åt middag på en restaurang senare. När vi gick iväg så var vädret underbart. Senare blev det riktigt höstväder. Vi frös på hemvägen.

25 september. Idag så har vi beställt flygbiljetter för hemresan. Vi fick det till ett bra pris via en engelsk bokningssajt. Det som tog längst tid var att vi skulle reservera en plats till vår katt Dina så att hon kan åka med oss i kabinen. KLM vill att man ska boka på deras hemsida men det var stört omöjligt. Första gången som jag ringde så var det för många i kö så telefonsvararen stängdes av. Detta efter att ha svarat på en mängd olika frågor innan jag blev så kallat utslängd. Nästa gång jag ringde så tog det drygt 30 minuter att vänta i kö. Kvinnan som svarade då var väldigt trevlig men vi kunde nästan inte förstå hennes engelska. Som tur är så var Stefan van att prata med andra som pratar dålig engelska via sitt föredetta jobb. Han har lyssnat mycket på indisk engelska som också är väldigt speciell. Jag kände mig som ett enda stort? Vi trodde att vi hade bokat korrekt och som tur var så skulle hon maila till mig. Senare så fick vi det konfirmerat att beställningen var genomförd. Puh! 🥺

Stefan har plockat ner pulpiten på styrbord sida. Innan avsegling från Styrsö i början av vår semester upptäckte vi att ett pulpitfäste hade gått av. Lagade det temporärt då. Nu var det dags att fixa det på riktigt. Första momentet var att montera ett nytt rostfritt fäste på relingen. Med de verktyg som vi har ombord så skulle Stefan såga av den trasiga foten och detta är ett rostfritt fäste. Det tog lång tid. Det är samtidigt viktigt att inte skada elledningarna som sitter inuti pulpiten.

26 september. Stefan filade jättemycket på relingslisten för att kunna få dit fästet. Efter många timmars jobb och slit så blev det ett jättebra resultat.

Hamnavgift 42.16 Euro för två dygn inklusive turistskatt. Bra WiFi. Dusch kostar 50 cent. El lägger du i 50 cent efter hur mycket du vill använda. Exklusive vatten om man behöver fylla på.


Här går vi på en akvedukt med båten.
Här ligger hamnkontoret .


Här kan man få låna slussplanka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar