måndag 30 augusti 2021

Marstal.

30 augusti 2021. Härligt med sol denna dag. Underbar segling med nordostliga vindar. Stressade inte utan hade lagom med segel så att det inte lutade allt för mycket. Vi gick i muddrade rännor för att området mellan Fyn och Aerö är väldigt grundt. Hittade en bra plats med tanke på hur det skulle blåsa under natten. Fick hjälp av en trevlig tysk kille, att ta emot tamparna. 

Promenerade på byn för att vi skall få röra på oss efter seglingen.

Åt middag i en solig sittbrunn. Vi hade fullt sjå med att titta på alla båtar som kom på "ett pärlband".  Många tyska båtar är det, en svensk utöver oss och en engelsk.

Hamnavgift 200 DKK inklusive allt utom tvättmaskin. Det är väldigt trevligt för här har de en gammal hederlig trevlig hamnkapten. Mycket personligare än en automat. 👨‍✈️



31 augusti. Tog en ordentlig promenad. Var på Marstals Sjöfartsmuseum.


Stefan blir lite nostalgisk. Gamla radiosändare från Sailor.

Utsikten från vår båt.



6 kommentarer:

  1. Hoppas, att Ni har lika fint väder som vi. Har just laddat 10 minuter d-vitaminer på balkongen. + 24 i skuggan. Flaggan är ganska stilla. Än håller den ihop. Hoppades på att den skulle överleva din födelsedag. Sedan kan den få blåsa sönder. Stackars Gunnel, som börjar jobba idag. Har burit upp en bunt Solveig-brev från källaren. Från 1980. Väl "inbundna". 1 kilo väger 52 smålandsbrev. Karin kan få lossa på knuten själv.....
    Det ser trångt ut i Marstal. Tur, att Ni fick en plats.
    Ha en bra dag. Kramar Mattemor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej mattemor!🐆
      Solen har lyst på oss hela dagen.
      I Marstal finns det alltid plats för en båt till.
      Kramar Elisabeth och co 💞

      Radera
  2. Stefan ser verkligen nöjd ut när han drömmer sig tillbaka.
    Kramar Gunnel

    SvaraRadera
  3. Det var han också. 📻
    Kramar Elisabeth och co 💞

    SvaraRadera
  4. Försökte skriva till Dig 6.30. Grattis! Grattis! Grattis! Grattis!
    Så tomt, att inte få krama Dig idag. Men de fick jag ju inte förra året heller. Det var länge sedan jag kunde väcka Dig med födelsedagsbricka med mackor, mjölk i Johns blåa vinstkopp och presenter. Hoppas, att Stefan hade ett brev till Dig, när Du vaknade. Presenten har Gunnel skickat, som går att förvandla till massage, fotvård eller vad Du vill. Önskar att Ni har haft en fin segling. Solen sken för 60 år sedan också. En grön liten larv kröp upp för väggen, där min säng stod. Papporna fick bara hälsa på en halvtimma på kvällen. En gång hade han Trulls innanför jackan. Det blev ett kärt möte. God fortsättning på Ditt nya år. Kramar, mamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej mamma!❤️
      Visst är det tråkigt att vi inte får kramas idag. Får ta igen det när vi har kommit hem. 🤗
      Tack så jättemycket för brevet och presenterna! 💌🎁
      Hur gick det när pappa hade Trulls innanför jackan?
      God natt!
      Kramar Elisabeth 💞

      Radera