onsdag 1 september 2021

Olympia hamnen i Schilksee.

1 september 2021. Inte så mycket vind från början. 🌞 Vi förberedde vår gennaker men senare så ökade vinden och då blev det genuan istället.

Idag så är det hela 60 år sedan jag föddes. Fattar inte vart alla dessa åren har tagit vägen??? Omkring kl 11.30 under tiden som vi seglade så plockade Stefan fram brev och en del presenter. Han sjöng vackert också. Min bästa vän Lynn och och min föredetta arbetskompis Pia ringde på morgonen. Sjönsång från arbetskollegor, svärföräldrar, svägerska, syster med familj, mamma och flera gratulationer. 🎁🎶🤗

Fick en bra plats långt in i hamnen. När vi hade förtöjt så gick vi upp till Hafenmeister för att betala. Kändes lite pirrigt med tanke på sms som vi fått strax innan vi kom till hamnen. Det gällde regler angående Corona . De brydde sig inte. Ville bara ha reda på hur lång båten är och båtens namn. ⛵

Vi hade blivit rekommenderade denna hamnen. Stefan hade mailat till marinan för att fråga om plats. Vi var välkomna men fick bara ligga till imorgon.  De har fullt upp med förberedelser inför Kieler Woche. 

Efter många om och men så hittade vi en jättebra restaurang. Den vi hade tänkt gå till hade "jättestängt" fast det stod i Google att det var öppet. Kom i lagom tid för att få ett bord på Kieler Yacht club. Visade sig att vår servitris pratade svenska för att hennes mamma var från Kil i Värmland.

Hamnavgift 20 Euro exklusive dusch.





Så här ser man ut tills man sitter vid sitt bord.



5 kommentarer:

  1. Grattis på din alldeles egna dag.
    Tusen kramar till dig.
    Gunnel, Göran, Jonathan och Lukas 💕

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket vad ni är underbara! ❤️💖

    SvaraRadera
  3. Fina foton som vanligt, speciellt de som var på dig. Vad skönt ni hittade en restaurang till slut så ni kunde fira dig med lite extra gott……. Och att du själv slapp laga maten😉.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise! ❤️
      Ja, det var trevligt att slippa laga maten själv. 🐱
      Det varierar angående dusch. Ibland ingår och ibland får man betala.
      Kramar Elisabeth och co 💞

      Radera
  4. Glömde fråga om dusch aldrig ingår i hamnavgifter utomlands?

    SvaraRadera