söndag 5 augusti 2018

Tillbakafärden

Torsdag 2 augusti. Jag har ringt till tullen i Norge och till Mattillsynet med tanke på att vår katt Dina skall komma från Skottland och in till Norge. Det var inga problem så länge jag hade alla papper klara och att hon var rabiesvaccinerad. Mannen från Mattillsynet trodde inte att någon skulle bry sig. Jag skrev upp klockslag, datum och namnet på den mannen som jag pratade med bara ifall någon skulle säga något.
Vi gick till Coop och handlade mat så att det skulle räcka i några dagar innan vi kommer fram till Norge.
Ringde till Stefans syster och sjöng för henne eftersom att det var hennes födelsedag. Talade samtidigt om att det tar några dagar innan vi kan höra av oss.  Pratade med resten av våra anhöriga för att berätta detsamma.
Vi hade kollat vädret och det skulle vara lugnt i några dagar.
Avgång från Stromness kl 13.00.

Det var lugnt vatten när vi passerade Scapa Flow. Detta är en historisk plats. Den 21 juni 1919 gav den tyska amiralen Ludwig von Reuter  order om att sänka alla skepp för att förhindra att skeppen skulle komma i brittiska händer. 
Vi kör med tretimmars pass på natten för att lösa av varandra .
Första natten vid vaktavlösningen kl 05.00 då kom det jättemånga delfiner omkring oss.  Har aldrig sett så många på en gång.

Fredag 3 augusti. Kl 10.40 var det tät dimma med cirka 50 meters sikt. Slog på radarn.
Kl 12.10 såg vi ryggen av en val. Den visade sig tre gånger.  Fick även besök av delfiner ännu en gång. De simmade intill och omkring båten en bra stund.


Lördag 4 augusti. Kl 11.50 får vi äntligen vind. Stänger av motorn.
Vi fick besök av en liten fripassagerare. Den lilla fågeln var nog helt slut efter sin flygtur.
Den tog nog en paus hos oss. Har fått reda på att det är en småsnäppa.

Tankar diesel när vi kommer till Egersund i Norge.
Lägger till i deras hamn kl 17.30. Försöker att betala hamnavgiften med Visa kort och även med Master Card. Gick inte med något av dem. Man kunde bara använda norska kort. Fick tag ut pengar på byn.

Vi promenerade runt i byn.
Åke bestämde sig plötsligt för att åka hem. Han bokade biljetter till morgondagen. Trodde att han skulle vara med i Norge några dagar. Förstår om man får lite hemlängtan efter flera veckor hemifrån.
Det har varit jättebra att vara tre personer ombord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar