torsdag 2 augusti 2018

Orkney

Måndag 30 juli. Stefan och Åke har räknat ut när vi bör gå för att ta sig in i rätt tid med tanke på tidvatten och strömmar.
Jättefin segling. Distans 52 Nm.
Vi kom lite fel tidsmässigt men det gick bra ändå. Vi hade fyra knop motström i Hoy sund.
Ankomst kl 17.30 till Stromness. Vi fick välja var vi ville ligga. Det är väldigt bra med deras flytbryggor som följer tidvattnet i marinorna.
Våra svenska vänner från Sy/Bonita tog emot oss. Åt middag ihop med dem på kvällen. Utbytte erfarenheter av olika slag.

Tisdag 31 juli. Promenerade runt i Stromness. Gick in på deras museum för att få reda på lite om deras kultur och historia.
Planerade vad vi skall göra imorgon. Körde några maskiner med tvätt.

Onsdag 1 augusti. Betalade 9 pund för att åka med buss till lite olika sevärdheter. Den bussbiljetten kunde man utnyttja hela dagen hur man ville. Åkte först till Skara Brae. Det är Europas bäst bevarade by från stenåldern. Såg sedan Skaill House som låg intill. Den finaste herrgård som finns på Orkney och där bodde han som upptäckte Skara Brae.


Åkte vidare för att se Ring of Brodgar. Det är en förhistorisk stencirkel. Den står på en höjd mellan insjöarna Stennes och Harray.

Sedan gick bussen till Kirkwall som är den största orten och residensstad på Orkneyöarna  norr om Skottlands fastland. Där tog bussturen slut. Vi var där i några timmar och åt vår sista fish and chips för den här gången.

4 kommentarer:

  1. Kul att följa er Elisabeth!
    ...men du måste lära Stefan att räkna :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du följer oss vem du nu är. 🤔
      Finns alltid saker som man behöver träna på. 😁

      Radera
  2. Då förstår jag. Du kommer från "westkusten". 😀

    SvaraRadera