lördag 28 juli 2018

Kinlochbervie

Torsdag 26 juli. Mycket lugnare väder idag. Seglade till Loch Dhrombaig. Helt fantastisk liten fin vik. Låg på eget ankare. Sälar omkring oss som tittade upp då och då. Många blåmaneter. Solen sken på oss.
Åke badade och det var 14,2 grader i vattnet.
Fredag 27 juli. Frukost i sittbrunnen. Seglade med gennaker ett tag. Det skulle bli regn och åska så vi gick till en trygg hamn som heter Kinlochbervie. Det ligger tre gästbåtar vid bryggan. Detta är en större fiskehamn. Vi tog en promenad. Här finns bl a en SPAR butik, hotell och pub.

När vi skulle äta middag på kvällen så hände det som inte skulle hända. Vår katt Dina försökte att hoppa iland men hon hamnade i vattnet. Jag lyfte upp henne i selen men Dina var livrädd. Jag försökte att få tag i henne och då uppstod "blodvite".  Efter en stund fick jag en handduk omkring Dina så att jag kunde bära in henne i vår hytt där allt blev lugnare.
Lördag 28 juli. Tog oss en vilodag. 
Åt middag på hotell Kinlochbervie.  Två från Bonita's besättningen kom till vårat bord och tog en öl. Det var bara ett par där innan vi kom. Fördelen är att vi fick snabb service. 

Söndag 29 juli. Riktigt stökiga vågor i tre timmar. Stefan var "grön" i ansiktet en bra stund och inte speciellt intresserad av mat.
Gick först till en vik i en fjord som heter Eriboll Loch som några hade rekommenderat. Där tyckte vi att det var alldeles för trångt p g a för många lokala förtöjningsbojar och båtar. Åkte till en vik intill som var mycket bättre. Vi låg ensamma där. På kvällen var himmelen jättevacker.


6 kommentarer:

  1. Hej! Men kära lilla ❤️ Dina måste ju blivit livrädd.🙀 Vilken tur att allt gick bra. Hur gick det med dig? Hoppas hon inte bet dig i sin rädsla. Har Dina hunnit vänja sig vid att vara en skeppskatt nu? Annars låter det som att ni har haft det rätt bra med sälbesök och fint väder. Förstår inte att du inte passade på att ta dig ett dopp du med🏊, det hade jag gjort, haha😬 Ha det gott. Kram, pussa Dina från mig🐾💕

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise! 💕 Vi blev nog lika rädda allihopa. Har fortfarande några små sår som inte har har läkt helt.
      Visst trivs hon som skeppskatt.
      Förstår att du gärna hade tagit ett dopp vid den temperaturen.
      Dina fick en puss nu.😺
      Känns allt bra inför morgondagen? 🎂
      Kramar, Stefan & Dina

      Radera
  2. Ett sånt äventyr. Tur hon hade selen på sig.
    Låter som ni har det bra med många nya upplevelser och annorlunda miljö./ Eva-Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Maria! 💗 Ja, tack och lov för att selen var på.
      Man får nya utmaningar hela tiden.
      Skall lämna Skottland imorgon.
      Kramar Elisabeth och Stefan

      Radera
  3. Dina ville väl utforska Skottland på lite närmre håll, synd bara att det blev stopp mitt i hoppet. Vilken chock för henne att ramla i det kalla vattnet. Tur ändå att hon inte åkte ur selen.
    Hur går det med armen/armarna, läker det bra?
    Kramar
    Gunnel & Co =^.^=

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunnel! 😘 Vad roligt att även du har hittat hit.
      Det är klart att hon vill utforska Skottland men det får hon ju inte. Hon var riktigt ynklig när det hände.
      Det har inte läkt helt på handen.
      Hälsa alla ! 🙌
      Kramar Elisabeth, Stefan och Dina 🐱

      Radera