torsdag 26 juli 2018

Stornoway

Tisdag 24 juli. Idag tänkte vi se stora delar av Isle of Lewis. Har hyrt en mindre bil.
Tog oss först till Port of Ness. Där pågick en mindre filminspelning. Vacker strand där ungdomar badade med våtdräkter. Vi fikade och fick nog i oss en veckoranson av socker.

Tog oss till Butt of Lewis Lighthouse .
Åkte till Steinacleit Cairn and Stone Circle.
Körde sedan till Arnol Black House. Här bodde hela familjen ihop med sina djur. Det gjorde att de höll värmen bättre och man behövde inte bygga så många byggnader.
Tog oss till en annan Black House by som låg väldigt vackert vid havet. Där kunde man hyra rum i nutid om man ville.

Nu gick färden till Callanish Standing Stones. Det regnade rejält när vi kom dit. Åt middag på deras restaurang och när vi var färdiga så sken solen. Vi gick tillbaka och tog nya kort.
Efter detta så blev det en lång och slingrig väg till en vacker strand. Det första som mötte oss på och intill parkeringen var fyra Highland Cattle kor/tjurar. Där fanns även en Iron Age Village där.

Vi avslutade kvällen med att storhandla eftersom att vi hade tillgång till bil.
Onsdag 25 juli. Tänkte ge oss av på morgonen. Skulle även tanka diesel. Det var så lågt vatten att vi hade stora svårigheter att ens kunna slänga upp tamparna i land.  Gick tillbaka till bryggan och Stefan gick iland för att betala hamnavgiften istället. Gick ut på havet efter det. Vädret stämde inte överens med sjörapporten. Det blåste över 15 m/s och det var höga vågor. Efter ett gemensamt beslut så ropade Stefan upp hamnen och frågade om vi kunde få komma tillbaka till samma plats som vi legat vid tidigare. Vi var välkomna tillbaka.
Senare på eftermiddagen var Åke och kollade vid tankstället och då var vattennivån klart bättre. Tog båten dit och fyllde upp med diesel.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att hyra en bil och se sig om på ön. skall bli kul att höra alla berättelser och, hoppas jag, många foton att titta på.
    Vad skönt att ni vände tillbaka när det blåste så pass, onödigt att vara ute i sånt väder om det inte behövs. 😀

    SvaraRadera
  2. Hej Louise! Lovar att du skall få se lite bilder framigenom. Det kändes bra att vända tillbaka. Kramar Elisabeth, Stefan och Dina 🐱

    SvaraRadera