söndag 22 juli 2018

Yttre Hybriderna

Lördag 21 juli 2018. Bestämde oss vid frukost att göra en slottsvandring. Dunvegans Castle. Nuvarande ägare heter Hugh Magnus MacLeod af MacLeod. Det kostade 14 pund per person. Tog dingen till slottet. Det kostade 5 pund att lägga den vid deras brygga. På vägen dit så hade vi vår privata sälsafari. När vi kom igår kväll så hälsade en säl oss välkomna genom att prata till oss.



Hade bra segelvind till Yttre Hybriderna. Regnade en hel del. Åke stod vid ”rodret”. Vi gick till Tarbert. Jättefin mindre marina och en färja som gick därifrån. Annars finns det verkligen ingenting att hitta på en lördag kväll. Det finns en pub och ett hotell. Fanns ingen affär att handla mat i som var öppen på kvällen.

Söndag 22 juli. Seglade till Stornoway. Varierande väder. Anropade Harbour Master på kanal 12. Blev anvisade till plats 77. Hamnkapten tog emot oss. Han var väldigt trevlig. Fick hjälp av båtgrannarna att välja ett trevligt matställe och som dessutom var öppet. Det mesta är stängt på söndagar.

Måndag 23 juli. Promenerade runt i stan. Gick över till andra sidan av vattnet, där låg Lews slott. Det hade varit en stor festival i helgen så de höll på att plocka ner stora tält och sorterade alla sopor. Man träffar många trevliga skottar.
Tog oss till en biluthyrningsfirma som låg intill färjeläget. Bokade en bil inför morgondagen. 

4 kommentarer:

  1. Inte dåligt att bli eskorterad av en säl. Och vad trevligt med slottsbesök. Blev ni bjudna på a nice cup of tea, tro?:-) Ser lite kargt ut. .
    Skönt att det fanns både affär och trevlig restaurant på nästa ställe.
    Roligt att följa med på ert äventyr.
    Kram på er/ louise

    SvaraRadera
  2. Hej Louise! Man blir nog tyvärr inte bjuden på något med tanke på priserna. Hade varit väldigt trevligt. Roligt att du följer med oss på resan. Hade varit ännu trevligare om du hade varit med själv. Kramar Elisabeth, Stefan och Dina 🐱

    SvaraRadera
  3. Hejsan! Kul att Louise lyckats skriva här,hon visste inte riktigt hur hon skulle göra förut. Följer er,inte utan att bli lite "avvis"-skämt åsido!Ni verkar ha det härligt m alla upplevelser av slott,sälar mm!Kramar! Gunilla😀

    SvaraRadera
  4. Hej Gunilla! 💗
    Jätteroligt att Louise också har hittat hit.
    Ja, man får uppleva mycket nytt. Vi skulle ha gått till det Skottska fastlandet idag men det blåste över 15 m/s och det var höga vågor. Vi återvände till Stornoway igen. Gör ett nytt försök imorgon. Kramar Elisabeth och Stefan

    SvaraRadera