tisdag 7 augusti 2018

Norska västkusten

Söndag 5 augusti. Åke tar tåget från Egersund för att ta sig hemåt.
Duggregnar när vi ger oss iväg. Övergår i sol senare. Vi får en fantastisk segling. Blåser 10-12 m/s. Eftersom det var medvind och nästan plattläns så satte vi en preventer. Den sätter vi för att slippa göra en ofrivillig gipp. Sätter då en lina från bommen som går ner till däck.
När vi går upp mot vinden för att ta ner seglen så känner man hur mycket det blåser. Vi gick in bakom en hög ö för att få lä. Går in till en helt underbar liten hamn som heter Kirkehamn och det ligger på ön Hidra.

Måndag 6 augusti. Vi tar en promenad på förmiddagen. Handlar i den lilla lokala mataffären.
Det regnar lätt när vi kastar loss.  Tar oss till Prestöy på Farsund. Norrmännen är helt fantastiska på att göra iordning sina naturhamnar. Där vi lade oss var det brygga med bildäck på sidorna. Där fanns toalett, grillplats, bänkar och bord, soptunnor m m.

Tisdag 7 augusti. Lämnar i ett lätt duggregn. Motvind = motorgång. Soldis lite senare. Ser två tumlare bakom båten. Tar sikte på en naturhamn med dubbar. Stället heter Skogsöy. Det som vi hade siktat in oss var tyvärr upptaget men det fanns även dubbar lite längre fram. Vi hängde ut alla fendrar och även vår slussplanka. Stefan höll på en bra stund innan han var nöjd. Han var även uppe tidigt på morgonen för att kolla förtöjningarna.

Vi ringer till min äldsta systerson och sjunger för honom på kvällen. 😘 Han fyller 19 år.

Onsdag 8 augusti. Det har regnat inatt.  Det är blandat väder och motvind när vi åker vidare. Lägger oss på den norra sidan av Stokken. Mötte en äldre kvinna som pratade lite svenska med mig. Vi sjöng även vem kan segla för utan vind ihop. Hon och hennes man var från Tyskland.
Dina följde en svan med stort intresse. 😺

Torsdag 9 augusti. De har varnat för dåligt väder på fredag. Går igenom Blindleia för att ta oss till Lillesand. Väldigt vacker och trång genomfart. Solen skiner och det är lagom temperatur.
Promenerar i Lillesand och köper tre kulor med hemmagjord italiensk glass. Jättegod! Priset för våra glassar är 180 norska kronor. Man får äta med andakt.

Fredag 10 augusti. Vi ligger kvar i Lillesand för att det skall blåsa upp till 18-20 m/s.


4 kommentarer:

  1. Kul med dom fina bilderna!
    /Westcoast

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du uppskattar dem. 😀
      Seglarvink från Elisabeth och Stefan

      Radera
  2. Spännande för Dina med alla vilda djur hon får träffa på er resa. Visste ni vad glassen skulle kosta eller kom det som en chock när ni skulle betala?
    Kram Gunnel & Co

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunnel! 😘 Det stämmer att Dina har fått se mycket.
      Stefan hade koll på glasspriset men han tyckte att vi var värda det. Tur du inte såg matpriserna i restaurangerna.
      Kramar Elisabeth, Stefan och Dina 🐱

      Radera