söndag 12 augusti 2018

Tillbaka till Sverige

Lördag 11 augusti. Planerar för hemresan till Sverige. Handlar mat och fyller vattentankarna på båten. Kommer iväg kl 12.30. Går till Arendals Seilforening. Det ligger en svensk båt förtöjd där. Kommer en norsk segelbåt också. Han gick på grund innan han skulle lägga till. Han dök under sin båt för att kolla om något blev skadat.
Det pågår en del förberedelser i deras klubblokal. Jag frågar vad det är för typ av kalas och en man svarar att det är hans 50 årskalas.
Går en promenad med vår katt Dina. Anmäler till den svenska tullen att vi kommer tillbaka till Sverige med vår katt. Gör detta via webben.
Eva och Anders från den svenska båten kommer över på en fika i vår båt på kvällen. De skall till Kungshamn och vi skall till Smögen imorgon.
Söndag 12 augusti. Går upp kl 04.30 och kastar loss strax efter kl 05.00. Det är en vacker soluppgång. Tyvärr så var det bleke. Väldigt gungig överfart.  Det rullade precis hela tiden. Solen sken på oss hela dagen.

När vi börjar närma oss Smögen så får Stefan ett Sms från seglarkompisar. De ligger i Smögen. Vi är framme strax efter kl 20.00. Anders tar emot våra tampar på bryggan. Maggan sitter i deras båt. Vi blir bjudna på kvällsthe hos dem.
Måndag 13 augusti. Tjejen som är hamnvärd visar sig vara dotter till ett par som vi har träffat flera gånger. Hon heter Agnes och hon passar verkligen för sitt jobb. Hennes föräldrar seglade i Skottland samtidigt som oss.
Fortsatt trevligt sällskap av Maggan och Anders. Blir bjudna på middag hos dem. Senare så går vi på restaurang för att äta glass och ta kaffe till detta. Maggan och jag beställer violglass. Den var bara så god. 🍨 Vi beslutar oss för att ligga kvar en natt till.

3 kommentarer:

  1. Kul att se att ni är på Käringön idag. Regnat mycket har det gjort här. Glöm inte att gratulera Dina imorgon från oss.

    SvaraRadera
  2. Hej igen.
    Trodde inte mitt inlägg skulle bli anonymt föregående inlägg kommer från Göran med familj.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Göran med familj! 😁
      Alltid trevligt att komma till Käringön. Det var länge sedan sist.
      Det regnade när vi lämnade Smögen men sedan har det varit uppehåll.
      Lovar att gratulera Dina från er. 😺 🎂
      Kramar Elisabeth, Stefan & Dina 🐾

      Radera