måndag 20 september 2021

Dokkum.

20 september 2021. Kl.09.00 så öppnade den första bron för oss. Skönt att komma ifrån vägen som vi har legat intill inatt. Det har för övrigt varit lugnt där. Fick gå igenom en bro till för att komma in i Dokkums hamn. Vi försökte försiktigt att lägga till på den norra sidan. Öster om bron Woudpoortbrug. Det står att det är för båtar med minst 1,5 meters köl. Det är lite varierande djup där. Mätaren visar på 1,70-1,80 där vi ligger. Det är precis att vi flyter. Lite lyxigt med el när vi har varit utan det i tre dygn.

Efter frukost och tilläggning så tog vi en promenad på byn. Här är verkligen trevligt, mysigt och många vackra hus. Små välskötta trädgårdar. Lite kanaler överallt. Vi var ute innan affärerna hade öppnat. De öppnar kl.13.30 på måndagar. Mataffärer öppnar tidigare.

Det finns fräscha duschar och toaletter. Man använder 1 Euros till dusch. Viktigt är att ha eget toalettpapper för det finns inte. 

Åt en väldigt god middag ombord på en restaurangbåt på kvällen. Ett klockspel i närheten spelade ”Tulpaner från Amsterdam”. Väldigt stämningsfullt.

Hamnavgift 13.25 Euro inklusive el och turistskatt.





2 kommentarer:

  1. Är det ett litet ställe ni ligger vid? Fantastiskt att affärerna inte öppnar förrän efter kl 13😀 det är man ju inte van vid..annars verkar det väldigt mysigt där ni här. Älskar väderkvarnar, de är så fina…..Ser ut som ni har rätt fint väder☀️ Så skönt.
    Ha det gott! Kram på er🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise!❤️
      Det är en liten mysig by. Vi hade sol hela dagen igår. Vinden är sval. Nu är det 10 grader på morgonen.
      Ha en bra dag!
      Kramar Elisabeth och co 🤗

      Radera