torsdag 19 oktober 2023

SOPROMAR Lagos.

18 oktober 2023. Idag skall vi flytta oss till varvet SOPROMAR som ligger alldeles intill Marina de Lagos där vi har legat med båten i två veckor. Först så ropade Stefan upp på VHF flera gånger utan svar. När han ringde så svarade de. Han begärde broöppning och berättade att vi behövde tanka diesel och göra rätt för att vi har legat i Marinan. Det kom en kille på cykel som hjälpte till med tankningen.

Efter det så gick Stefan in och betalade för vår vistelse. Fick faktiskt rabatt, troligen för att vi hade legat så pass länge.

Vi körde fram till kranen där båten skulle lyftas. Ingen var där för att ta emot oss. Stefan klättrade iland och letade upp dem. Tyvärr så var de slarviga när banden skulle fästas under båten. Ankaret och pulpiten slog emot på styrbordsidan. 

Vi var kvar på båten när de lyfte den med kranen. Jag hade Dina 🐅 i hennes nya ryggsäck. Vi fick klättra ner på en stege för att komma iland.

En kille högtryckstvättade botten på båten en bra stund. Sedan körde de båten till där den skall stå i cirka sex månader.





Vi hamnade intill Carina och Anders som vi köpte vår båt ifrån. Deras "Nostra" är en Regina 43.

Vi plockade ner sprayhood, sittbrunnstältet och biminin medans det är torrt. Det skall bli ett riktigt oväder imorgon. Regn och stormvarning.

Stefan och jag hjälptes åt med att sätta upp vintertäckningen.



19 oktober 2023. Vi ligger framkant i år när det gäller packning och städning. Ändå tar det mer tid än vad man tror.

Jag passade på att handla bland annat bröd så att det räcker tills vi skall hem på lördag.

Jag har gått igenom vad som behöver bytas nästa år på vår defibrillator som vi har ombord.

Oj, vad det har regnat och blåst idag. Stormstyrka i byarna. Tur att vi fick på vintertäckningen igår kväll.

Stefan körde igenom sötvatten i sjövattensystemet till motorn. 


20 oktober 2023. Idag så skall vi på vinprovning med Annica och Björn. Två andra vänner till dem hängde också på. De heter Lena och Bengt. Vi blev hämtade som vanligt. Inte dåligt att ha egen limousine service. 🚙






Arvad skapades 2016, på en fastighet på stranden av floden Arade, med utsikt över Silves.

Det finns tolv hektar mark, utsatt för nordliga vindar, vilket möjliggör stora dagliga temperaturvariationer. Ett medelhavsklimat med atlantiskt inflytande, kompletterat med en kalkstenslerjord och där historiens tyngd kommer samman.

Det var i denna region som vin introducerades till portugisiskt territorium, fört från öst av feniciska resenärer, det slog rot i Silves-området, genom ord om utbyte och upptäckt, och drack i en ritual, som bevis på civilisationen.

Arvad, en gång ordet för ”tillflykt”, som idag gäller vården och kvaliteten på våra viner, gjorda av både röda sorter som Alicante Bouschet, Touriga Nacional eller Cabernet Sauvignon, och vita sorter, Alvarinho, Arinto och Sauvignon Blanc.

En process under ansvar av ingenjören Bernardo Cabral, en prisbelönt vinmakare, vars första vinifiering ägde rum 2019.


Vi fick gott tilltugg och bröd till de olika vinerna.

Efter vinprovningen bestämde vi oss för att äta middag. Först var det tänkt ett ställe men helt plötsligt kom Annica på ett annat. Vi åkte dit och det fanns plats för oss. Restaurangen heter "Quinta dos Santos". 





21 oktober 2023. Idag så är det sista dagen ombord. Vi har fullt upp med att göra klart allt innan vi skall flyga hem. Stefan hade beställt taxi till flygplatsen. Det kom en kvinna och hämtade oss. Allt klaffade perfekt. Det var tur att vi var i god tid med tanke på hur lång tid allt tog där. 

4 kommentarer:

  1. Tack för alla fina foton som man har haft nöje av att se. Välkomna hem till kyla och regn, huvaligen! 😉
    Marianne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Marianne! ❤️ Om det är någon tröst så har det ösregnat från och till hela dagen idag. Dessutom stormstyrka i vindbyarna. 🤗 Elisabeth och Stefan ⛵

      Radera
  2. Mycket att stå i inför vinterförvaringen. Kul att börja jobba igen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunnel! ❤️ Det är mer jobb än vad man tror. Det ligger ju inte nästgårds om man har glömt något. 😅 Blandade känslor inför att jobba igen. Tiden har gått så fort. ⛵

      Radera