lördag 28 maj 2022

Papendrecht.

27 maj 2022. Det blåser en del idag också. Vi tänkte sikta mot Dordrecht. Började med att slussa. 

Som vanligt så åker vi runt i olika villakvarter, lägenhetsområden längs vattnet. Åkte förbi något som liknar Noaks ark. I ena änden av båten stod det en giraff.

Sista broöppningen som vi hade så fick vi vänta i drygt en och en halv timme. Vi fick cirkulera runt under hela denna tiden för det finns inga ställen som man tillfälligt kan lägga till vid. Strömmen och vinden gjorde att vi gick i 4,5 knop utan motor och segel. 

Pratade med en hamnkapten som sade att de hade plats för oss och jag skulle ringa när vi är nära. 

När vi var i närheten av den hamnen så ringde vi upp igen. Då fanns det inga platser helt plötsligt. Vi reserverar inte för någon svarade han.

Ringde runt till flera stycken olika hamnar. Fanns bara en hamn som hade plats för oss. Tyvärr hade de då inte tillgång till vatten eller el.

Helt plötsligt så såg jag en skylt om en hamn som ligger ungefär tvärs över Dordrecht. Jag ringde upp och där fick vi en plats. Detta ställe hette Papendrecht. Det fanns inte några speciella saker att göra däromkring. Då bestämde vi oss för att tvätta en maskin tvätt. Det kan man säga att det blev en utmaning. Maskinen startade inte alls. Hamnkaptenen kom och försökte hjälpa till men så sade han att han har varit gift i många år. Han hade aldrig använt en tvättmaskin. Det visade sig att felet var att vattnet inte var anslutet överhuvudtaget. Ingen hade använt denna nya tvättmaskin. Stefan nådde slangen så att det gick att ansluta den. Sedan fungerade den alldeles utmärkt.



Söta små färjor.


Noaks ark.

Högsommarvärme i maj. 😊

Här får Stefan hjälp med att vika tvätten kl. 01.00. 🐅

2 kommentarer:

  1. Tur att Stefan är händig så att ni kunde tvätta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra med en liten mekaniker i familjen. 👕👖

      Radera