fredag 15 oktober 2021

Lelystad.

15 oktober 2021. Regnade och blåste på morgonen. Solen tittade fram till frukosten. Det blåste från nordväst 5-11 m/s vilket passade perfekt för oss. Fick en helt underbar segling idag. Fick vänta i cirka 30 minuter innan vi fick komma in i slussen. Blev lite struligt då vi låg utanpå en segelbåt inne i slussen, när fraktbåten framför oss startade blev det kraftiga vattenvirvlar, båten som låg mot slusskanten var inte optimalt förtöjd.

Gick in till Lelystad WSV hamn precis efter slussen, hamnkapten gav oss en fin plats, nära klubbhuset med WC och restaurang.

16 oktober. Vi skurade sprayhooden med "Shipshape" eftersom att det var fullt med svartmögel. Lät medlet verka i drygt 30 minuter. Sedan sköljde Stefan av det ordentligt med vatten. Det blev jättebra!

17 oktober. Vi har en hamnkapten i denna hamnen som är helt fantastisk! Det finns inga problem och skulle det vara något så är det bara att ringa honom.

Idag fick vi låna jättefina damcyklar gratis. Vi cyklade runt i drygt fyra timmar. Lelystad är tyvärr inte gammalt och mysigt. Fick däremot se många trevliga villor och deras  trädgårdar. Jättefina cykelbanor!

När vi hade lämnat tillbaka cyklarna så körde vi igång en första tvättmaskin. Poletterna till det fick vi av hamnkapten. Fick dessutom varsin voucher på något att dricka i båtföreningens klubblokal. Det kom mer och mer folk dit efter hand.

Hamnavgift 56.40 Euro för tre dygn inklusive allt. Då hade han reducerat priset själv.

Vi blev tyvärr omseglade av 
denna båt på 62 fot. 🙄


Här skuras sprayhooden. Det var svartprickigt av mögel. Den var bara tre år och tillverkad av miljövänlig kapellväv. Vi rengjorde med "Shipshape".




2 kommentarer:

  1. Så många fina vyer och byggnader:)
    / Eva-Maria

    SvaraRadera
  2. Det finns mycket nytt och vackert att se för oss.
    🤗 Elisabeth och co

    SvaraRadera