söndag 24 oktober 2021

Ketelhaven.

24 oktober 2021. Efter all blåst så får vi en helt perfekt segling idag. Solen skiner på oss. Kryssade till Ketelhaven. Vi skulle passera en bro idag. Den öppnas en gång var 30 minut. Rullade in seglen och ökade farten för att hinna igenom och slippa vänta ytterligare 30 minuter. Vi var sju segelbåtar som passerade samtidigt.

Lade till vid den platsen som vi hade blivit tilldelad. Tog ner våra två sista segel. Jättebra med tanke på att det skall regna lite imorgon. 

När det började mörkna så kopplade Stefan in strömmen. Tyvärr så fungerade det inte. Försökte även lägga i 50 cent på andra sidan av elstolpen. Vi hade på oss pannlampor båda två. Bryggan var helt mörklagd. Det kom en man som undrade vad vi gjorde. Han var ytterst hjälpsam. 

25 oktober. Förberedde för vinterupptagningen. Promenerade till hamnen där båten skall ligga. Stefan skrev på kontraktet där.

26 oktober. Väntade på besked om när någon från varvet skulle kunna komma till båten och kolla på motorn för att lyssna på ett missljud. Fick besked om att de kunde göra det cirka kl 16.00.

Såg att en båt var på väg till slussen som vi också skulle igenom innan vi kommer till Gicom Ketelhaven. Vi skyndade oss så att vi hann med i samma slussning. Nu så åker vi hela fem meter nedåt. Detta området var tidigare havsbotten. 1939 började jobben med att torrlägga allt. Regionen heter Flevoland.

Lade båten långsides nära där den skall upp imorgon. Det kom en kille som lyssnade på motorljudet. Han trodde att det var propellerbladsvibrationer. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar