tisdag 15 september 2020

Vinga.

 14 september 2020. Nu så går vi in på min andra semesterperiod. Denna gången blir det en vecka.

Seglar till Vinga för att träffa kompisar. Trodde att det skulle vara nästan tomt men icke. Får hjälp att flytta en båt åt sidan för att få en bra plats. Det är så trevligt på Vinga för alla hjälps åt.

När våra kompisar från Hönö kommer så beslutar de att lägga sig utanpå en annan båt på nocken. Båtägarna gör inte någon ansats att hjälpa till. Vi går då ombord för att ta emot dem. 

Vi blir ordentligt utskällda och ifrågasatta hur vi kan låta dem ligga utanpå hans båt. Många fula ord kom ut hur hans mun.  Där de låg får det ligga max två båtar vilket det nu gjorde. Våra kompisar är lugna och sansade. De berättar vad som gäller. Senare ber tydligen mannen om ursäkt.

Det ligger 12 båtar i hamnen.

Vi fick i alla fall en väldigt trevlig kväll ihop, med grillning intill "Brända Fläsket". Våra kompisar bjöd på ost och kex efteråt.

Senare gick vi upp till fyren med dynor. Lade oss på marken för att "ligga fyr". Vi ligger med huvudet åt fyren till. Tittar upp och ut mot havet. Känns som att stjärnorna snurrar runt. Det är en fantastisk känsla. Bra avslut på denna dag.






2 kommentarer:

  1. Tråkigt med tykna människor, men bra att han bad om ursäkt. Kanske han tänker sig för nästa gång, innan han börjar gapa.
    Låter häftigt att "ligga fyr".
    Kram Gunnel

    SvaraRadera
  2. Ja, det finns alla sorters människor.
    Det är fantastiskt att ligga fyr.
    Kramar Elisabeth

    SvaraRadera