söndag 8 juli 2018

Nu är vi i Skottland

Vi kom fram till Inverness igår morse. Det tog oss lite drygt tre dygn.
Färden hit var väldigt guppig tidvis. En del har mått sådär i perioder. Jag har klarat mig.
Vi har sett delfiner två gånger.
När vi kom till första slussen så klarerade vi in. Det var vissa problem eftersom att vi hade gått via Norge som inte är ett EU-land. Andra problemet var Dina. Djur tar man inte in hur som helst. En annan man sade att det är okej bara hon inte gick iland. Vi accepterade det. Då har vi ändå kollat att det var okej innan men man skall nog inte argumentera i onödan.


Vi gick till Seaport Marina och tankade diesel, sedan förtöjdes båten vid pontoon brygga 4, för att Y bommarna var längst där. Första natten kostar det inget, om vi stannat längre kostade det 10 pund per natt. Eltillägg 3 pund per natt.

Skepparen köpte ett Sim kort med 5Gb data för 7,5 pund med operatör EE,  säljaren visade täckning för Skottland och det var bara några få platser utan täckning.

I kanalen krävs egen slang för att fylla drinking water.

Vi har blivit en till i besättningen. Åkes fru Ann har anslutit.
Vi åt middag på en lokal pub och såg på fotbollsmatchen mellan Storbritannien och Sverige i VM. De flesta skottarna hejade på Sverige. Kocken på puben kom och tog mig i hand och beklagade förlusten efteråt.

4 kommentarer:

  1. Härligt med Skottland! Glöm inte o äta haggis😀 Här hemma är det fortfarande varmt, o gräset blir allt brunare. Hälsa Skottland o sjöodjuret i Loch Ness, om ni ska dit.Hälsa Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunilla!
      Hoppar kanske över att äta Haggis.
      Vi skall hälsa till Nessie imorgon.
      Vädret är bättre än förväntat.
      Kramar Elisabeth och Stefan

      Radera
  2. Åh vad kul att få följa med på er resa på det här sättet! Skönt att det värsta gunget är över nu- ända tills ni ska tillbaka igen :-) förstås.Än så länge guppar vi på land men hopp finns om böljan blå. Vi är bara väldigt sena... kram Eva-Maria och Lars

    SvaraRadera
  3. Hej Eva-Maria och Lars!
    Så roligt att höra av er. Världen är liten. Pratade om er idag. Låter hoppfullt att ni ändå skall få i båten i år trots allt.
    Kramar Elisabeth och Stefan

    SvaraRadera