torsdag 25 juli 2024

Cabo de Palos.

24 juli 2024. Var lite inne på att ta oss till Mar Menor men bestämde oss för att kolla en kommunal kaj som ligger innan i Cabo de Palos. Hade följe med en stor segelbåt ett tag. De hade Toulon i Frankrike som nästa destination. Den var något större än vår båt, hela 110 fot.

Man får vara försiktig vid infarten till Cabo de Palos för det är lite mindre vatten nära piren så det gäller att hålla ut lite. Vi kikade var man vågade lägga sig. Fick hjälp av en jättetrevlig kille som kör turbåt. Det kändes lite sådär som vi låg, för rodret var lite väl nära havsbotten. Stefan hoppade i vattnet och kollade. Efter det så vände vi båten åt andra hållet. Här kostar det ingenting att ligga. Finns ingen el eller vatten. Ligger många restauranger intill men det var inget som störde oss.


Däremot så gäller det att fendra av ordentligt. Här är minst 10 stycken dykarbåtar, turbåtar av varierande slag, fiskare, plus privatpersoner som kör oavbrutet hela dagen.

Cabo de Palos ligger i La Manga del Mar Menor, bara 30 kilometer från staden Cartagena. Det är en halvö, 400 meter bred, prickad med tysta vikar och omgiven av det kristallklara havet. Huvudattraktionen här ligger dock i själva havet. Hormigaöarna ligger 4 km från kusten.Havsbotten har utsetts till ett integrerat marinreservat för sin exceptionella skönhet och utmärkta bevarandetillstånd, och anses vara en av de bästa dykplatserna i Spanien. Här hittar du rev ​​och inhägnader djupt under vattnet, samt rester av skeppsvrak och sjunkna båtar: ett riktigt äventyr för dykare.



25 juli 2024. Stannar kvar ett dygn till. 

3 kommentarer:

  1. Nu ska jag uppdatera var ni är för Señorita (Paola). Hon frågade nämligen hur långt ni kommit idag.

    SvaraRadera
  2. Så bra. Hon vet ju alldeles säkert var det ligger. 🐠🤿

    SvaraRadera