måndag 22 juli 2024

Cartagena.

22 juli 2024. Det har gungat något kopiöst hela natten. När allt åker kana så blir man lite trött. Vi som trodde att detta var en riktigt bra ankarvik.

Åker vidare och tittar på flera ankarvikar men upptäcker att det blåser för mycket för att ligga så oskyddat. Kanske en dag när det inte blåser så mycket.




Går till Real Club Regatas de Cartagena som Stefan hade kontakt med igår. Det fanns plats även idag för oss. Vi blir anvisade en långsidesplats.

När vi lade till så hördes väldigt hög och ”smörig” musik. Vi tänkte att det får vi nog höra hela natten. Det visade sig att den jättestora lyxfärjan stod för underhållningen. Den åkte vidare efter en stund.

När temperaturen gått ner till 33 grader så tar vi en promenad. Det är mycket som händer i staden. Musikunderhållning på flera ställen. Gott om olika slags poliser. Känns bra när det är mycket folk omkring oss. 





Bilhiss till underjordiskt parkeringsgarage.






23 juli 2024. Idag har vi varit superturister. Började dagen med att gå till Naval museum, Isac Peral Room. Sedan gick vi till Naval museum som hör ihop med det första. 

Vet inte om jag skulle vilja åka ner under vattnet med denna ubåt?






Eftersom att det är väldigt varmt så fortsätter vi att hålla oss inomhus. Nu går vi till National Museum of Underwater Archaeology. Här fick Stefan gå in gratis för att han hade fyllt 65 år. Han fick visa sitt körkort. 




Tog en liten paus efter det. Vi hade fått bra information på turistbyrån. Efter kl 18.00 gick man in gratis på vissa ställen. Nu tog vi oss till Roman Theatre Museum. Först så var det museum inomhus i flera våningsplan. Därefter kom man ut till utomhusteatern. Otroliga byggnationer.





Nu är det dags för nästa sak. Då blev det Centre for the Interpretation of the History of Cartagena. Man kunde åka hiss dit men Stefan är inte förtjust i höjder och det såg man tydligare då. Så vi gick uppför väldigt länge i denna underbara värmen. 🥵 En fantastisk utsikt !




Allt som vi har varit på ligger väldigt centralt så det är gångavstånd till allt från hamnen där vi låg.


4 kommentarer:

  1. Synd att ni inte hade bil med er så ni kunde testa bilhissen.

    SvaraRadera
  2. Det hade varit lite roligt. 🚙

    SvaraRadera
  3. Inre dumt att få gå in gratis🤑, fantastiskt det gällde även för turister. Häftigt med bilhiss, har aldrig sett det förut.




    SvaraRadera
  4. Det är aldrig fel att få gå in gratis. Har inte sett en sådan bilhiss tidigare. Smart med tanke på hur varmt det är. 🌞

    SvaraRadera