lördag 22 juni 2024

Ayamonte.

21 juni 2024 midsommarafton 🇸🇪. Lämnar Culatra kl 09.00 för att få slackt vatten när vi passerar utfarten . Idag är det verkligen inte mycket vind. Järngenuan får jobba mycket mer istället. Idag höll vi oss på Max 12 m djupt vatten för att undvika späckhuggare. Vi har tagit oss fram mellan mängder av fiskeflöten.

Kör in till Tavira som vi först hade tänkt att gå till men de får ingen bra kritik. Där är jättemånga bojar och de ligger väldigt tätt. Väldigt gulligt men nej tack. Sjöräddningen åkte ut med blåljus samtidigt som vi gick ut därifrån.

Under tiden så lade Stefan in en bokning på en plats i Marina Ayamonte. Fick godkänt på det och betalade för det.

När vi skall till denna marinan så går vi upp i en flod. Portugal ligger på ena sidan och Spanien på andra sidan. Vi kommer nu till Spanien 🇪🇸.

När Stefan ropade upp på VHF så svarar en kvinna efter en stund. Vi fick en plats men det var ändå oklart var vi skulle lägga oss för den plats som hon angav fanns inte. En marinero hjälpte oss och vi fick en annan plats.

Vi hann upp till båtaffären och handlade reservdelar till toaletten.

22 juni 2024 midsommardagen. Jag handlade färskt bröd på morgonen och Stefan gick till hamnkontoret för att betala för andra dygnet här.

Vi tog en promenad till båtaffären där Stefan kompletterings handlade. Vi letar efter att kunna köpa en router och ett Simkort till våra IPad. Det gick inget vidare. 

Vi fick många steg i alla fall och det är ju bra för hälsan. Dessutom så hittade vi jordgubbar 🍓.




Våra närmaste båtgrannar på vår babord sida är från Sevilla. När vi pratade med dem så önskade mannen oss välkomna till Spanien. Stefan frågade bland annat om var vi kunde köpa gasol. Då erbjöd han sig att kolla i en bensinmack om de hade vår sort när de ändå körde hem. Han ringde lite senare och berättade att de inte hade det. Efter ett tag så skickade han ett längre meddelande på WhatsApp om var vi kunde finna 3 kg blå gasoltub plus en länk med adressen. Trevligt med sådana grannar.

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni hittade jordgubbar i midsommartider.

    SvaraRadera
  2. Ja, i början på vår semester åt vi jordgubbar 🍓 så gott som varje dag. Så får vi inte tag i det till Midsommarafton. Det blev blåbär då istället. 🫐

    SvaraRadera