söndag 23 juni 2024

Puerto Deportivo Sanlúcar.

23 juni 2024. Lämnade Ayamonte kl 11.00 för anpassa till lågt tidvatten för att komma under Guadiana International Bridge. Enligt sjökortet så är den 18 m där det är som högst. På något annat sjökort står det 20 meter. Det var inga problem för oss att komma under bron. 

Vi skall gå drygt 20 sjömil upp i floden. Vi följdes åt en bra stund med två mindre båtar som var fulla med glada ungdomar. De ropade och vinkade glatt till oss flera gånger. 

Vi har då Portugal på vår babord sida och Spanien på styrbords sida. Det är en kort sträcka emellan länderna.


Man får se upp för allt som flyter omkring i vattnet. Det är bland annat en massa långa bambupinnar/stockar.

Vi lade oss långsides längs en brygga i Sanlúcar de Guadiana på den Spanska sidan. När Stefan gick upp för att betala så var det stängt. Han gick dit igen när de öppnade . Vi hade läst att de bara pratade spanska men det stämde inte alls. Stefan hade tränat på några hälsningsfraser just därför. Hamnkaptenen pratade bra engelska.

Här är det billigt. Stefan betalade 26 Euro för två dygn. Då ingår el och vatten. Här finns dusch och toalett. Toaletten var inte så fräsch och man får ha eget toapapper.

Här finns två restauranger, två mindre affärer att handla mat i och en Farmácia.



Idag var det 39 grader när det var som varmast. Vår stackars katt Dina fick värmeslag och var riktigt dålig en bra stund. Jag kylde ner och tvingade i henne bland annat vätskeersättning. Hon kom sig så småningom.

Vi fick en vacker himmel på kvällen.

Det är lite roligt när vi först hörde kyrkklockorna på de spanska sidan kl 23.00 så slog den 11 slag. Tvärs över floden ligger en kyrka på den portugisiska sidan och den slog då 10 slag. 


24 juni 2024. Idag var det dags att byta deffplattor på vår defibrillator som vi har ombord. Nu skall de hålla i fem år.



Stefan byter toapump.


Det är en del långliggare här och deras dingar är av varierande kvalitet. De flyter ju! 😅


Det är en svensk man som heter Claes som bor här. Vi har pratat med honom flera gånger. Han har tre segelbåtar som ligger nära vassen. En bor han i, en förvarar han segel i och den tredje har han som verkstad. Han har bland annat renoverat båtar. 

2 kommentarer: