torsdag 21 september 2023

Figueira da Foz.

21 september 2023. Det har blåst och regnat ordentligt inatt. Meningen var att vi skulle samköra med "Just Go" idag. De går ut före oss för att kolla hur jobbiga vågorna är. De säger att det är okej bara man har mindre segel uppe. Stefan ropar upp Port Control och de ber oss vänta på grund av att  ett ingående fartyg skall gå in först. Vi kommer då iväg först cirka kl 09.00. När vi går ut därifrån så möter vi ett fartyg till som skall in i hamnen.

Vi har strömmen med oss vilket gör att vågorna blir ännu värre.

Börjar med bara en bit av storseglet men det blir för lite fart. Rullar ut hela storen och även focken. Vågorna är stora men hyfsat mjuka då vi har kommit ut en bit.

Vi trodde att vi skulle samsegla men det blev inget med det. Nu skiljer det så pass mycket tidsmässigt emellan oss.

Det ser ut som att vi kanske klarar oss från regnet men icke. Det blåser upp, regnar på tvären, båten lutar 30 grader och samtidigt får vår katt Dina för sig att hon skall gå ut ur kojan och äta. 😺 Stefan är inte lika intresserad av mat. 

Senare så blir det mycket mjukare vågor men de är fortfarande höga.

Stefan hade mailat till marinan men han hade inte fått något svar. Vi gick in till väntbryggan/hamnkontoret/dieselmacken. Stefan gick upp och betalade hamnavgiften. Sedan gick han in till kvinnan som hade hand om macken. Vi tankade fullt. Därefter tog vi oss till bryggan. Fick plats intill "Just Go". De hade sagt att vi skulle komma. Sten och Björn tog emot oss. 

22 september 2023. Vi promenerade i solskenet och tittade runt i staden.





4 kommentarer:

  1. Du ser välklädd ut. Hoppas ni snart får mera shortsväder.

    SvaraRadera
  2. Fy, ni har verkligen inte tur med vädret. Hoppas att ni kommer få lite finare och snälla vågor framgent.🙏 Vilka fina foton du tagit i Porto, verkar ju vara en fin stad. Portvinsprovningen hade jag gärna varit med på, så gott😋 Kram på er❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man skulle kunna ha haft bättre väder. Idag så hade vi snällare vågor. Portvin är gott! 🍷
      Kram 🤗

      Radera