tisdag 19 september 2023

Aveiro ankarvik.

19 september 2023. Hamnkontoret hade stängt när vi kom tillbaka efter gårdagens utflykt. Vi förberedde och gjorde klart allt för avgång, så att Stefan kunde gå upp och betala hamnavgiften när de öppnade kl 09.00.

Idag skall vi gå ihop med en annan svensk båt. Båten heter "Just Go". Ägaren är från Norrköping.

Vi kom iväg kl 09.30. Det är dimmigt omkring oss. Jag började dagen med att falla handlöst på däck. Självgjort är välgjort. 😲 Glad att jag inte bröt något. 


När vi hade gått en stund så ropade våra seglarvänner upp oss på VHF. De hade fått något i propellern. Vi saktar ner. De backade kraftigt och sedan tyckte de att det gick lite bättre.

Vi håller extra utkik efter späckhuggare igen eftersom att de har varit synliga nyligen i det området som vi seglar i idag.


Det är varierande segelvindar under dagen. Stöttar med motor. De sista timmarna går det bra att segla.

När vi går in till Aveiro så blir både "Just Go" och vi uppropade av Vessel Trafic Control som undrar vad vi skall göra här. Sten svarar först och talar om att även vi vill ligga på eget ankare inne i ankarviken. Stefan konfirmerar för dem att detta stämmer.




Regimento de Infantaria 10.  Även känt som " São Jacinto Military Area "  är en bas för den portugisiska armén som ligger på spetsen av halvön São Jacinto , mellan Atlanten och Ria de Aveiro . Som en enhet i den fasta komponenten av arméstyrkornas system fungerar denna installation för närvarande som en träningsplats för fallskärmstrupperna.
Vi ligger precis utanför detta med båten.



20 september 2023. Vi ligger kvar för att idag hade vi fått motvind om vi hade gått. Skall gå imorgon då det blir bättre vindar. 
Stefan har monterat en ny bombroms på båten.


Dina njuter av lugnet och solen. 🌞



4 kommentarer:

  1. Stackars dig, hoppas du inte har allt för ont efter fallet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunnel! Jag är lagom mör och lite blåslagen. Kunde ha varit värre. 🤗

      Radera
  2. Så fridfullt Dina sover, verkar som hon njuter 😻Hoppas det känns bättre efter fallet. 🫣Du måste verkligen ta det försiktigt på däck❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dina njuter i solen. 😻
      Det känns bättre idag. Lovar att vara mer försiktig. ❤️

      Radera