måndag 5 augusti 2024

Dénia.

5 juli 2024. Vi har legat tryggt men gungigt på vår boj inatt. Båten från Italien hade lämnat på morgonen. Badade efter frukosten. Stefan började med att tvätta vattenlinjen men det blev för skumpig sjö. Väldigt blåsigt emellanåt. 


Stefan ringde till Dénia Marina kl 14.00. Först svarade kvinnan att det inte fanns någon plats. Han frågade om det fanns någon plats imorgon. Hon undrade hur stor båten är och när han berättade det så fanns det helt plötsligt en båtplats. Vi var välkomna kl 18.00.

Jag tog ett bad innan vi lämnade Cala Sardinera. Blåste en del när vi släppte bojen.

Rullade ut storseglet och det var tillräckligt. Tack och lov för att vi inte hade mer segel ute lite senare. Det gick hyfsat hög sjö men åt rätt håll ändå. Surfade som mest nästan 8 knop på vågorna. Sedan blåste det upp riktigt ordentligt. Nästan inte hanterbart. Trodde att vår bimeni (solskydd) skulle blåsa sönder. Stefan styrde mer närmare land. Rullade in storseglet och det var riktigt stökigt. 

När vi kommer innanför piren till Dénia så lugnar det sig. En trevlig marinero visar vägen och hjälper oss vid förtöjningen. Jag berättade hur det varit den sista timmen och han var inte förvånad. Det är vanligt med starka vindar på eftermiddagen när det är höga temperaturer. 



6 augusti 2024. Börjar morgonen med att köra igång en tvättmaskin. Det är en engelsktalande kvinna som gör detsamma. Tur att det fanns två maskiner. När vi kommer tillbaka så har någon redan flyttat upp vår tvätt till torktumlaren.  Jag plockar ut det som skall hängas i båten innan vi kör igång den. Tyvärr så var inte tvätten torr efter 60 minuter. Det är bara att plocka med sig det till båten och hänga den överallt där.
Kl 13.30 så börjar det blåsa upp ordentligt. Två marineros frågade om Stefan behövde hjälp. Tur att vi var i båten.
Tar en promenad till byn på kvällen när det är lite drägligare ute.
Äter god tonfisk som vi får ”slutsteka” själva.




2 kommentarer:

  1. Här har det också blåst mycket, fast då utan värmen som ni har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du vet att ni gärna får några grader av oss. 🌞

      Radera