fredag 9 augusti 2024

Burriananova.

9 augusti 2024. Så underbart med air conditioner! Lagom temperatur där vi sover. Den gick från igår kväll och hela natten. Tömde den på 2,5 dl kondensvatten. Trodde att det skulle vara mycket mer.

Lämnar València kl 10.00. Går i två timmar till Pobla Marina för att tanka diesel. Väldigt trevliga och skämtsamma killar som jobbade i bensinmacken. Bra pris 1,565 euro per liter. 

Stefan hade mailat till Puerto Marina Burriananova igår. Fick svar idag vid tvåtiden. De berättade att de inte tar emot några reservationer men att de ändå hade en plats för en båt i vår storlek. De undrade om vi ville ha den. Då skulle vi bara skicka in alla våra papper vilket Stefan redan hade gjort. Vi tackade ja till platsen. 

När vi kom fram så var hamnkontoret stängt. Stefan kontaktade en marinero som kom snabbt. Han ordnade allt och han tog även emot hamnavgift och lämnade ut diverse papper plus tre olika nycklar. Han kastade loss våra tampar vid väntbryggan och tog emot oss vid vår bryggplats. Väldigt trevlig och tillmötesgående.

De fiskar överallt och alla tider på dygnet.


10 augusti 2024. Idag har vi tvättstugan. För 8 Euro så har vi nyckeln dit i fyra timmar . Det är en tvättmaskin och en torktumlare i samma storlek som man har hemma. Fungerade jättebra! Vi skulle lämna tillbaka nyckeln till en marinero. Stefan hade med sig vår bärbara VHF för att kalla på honom. Helt plötsligt kommer en av dem cykel. Vi stoppar honom och han tar emot nyckeln. 

Vi föredrar vår fyrbenta vän 🐆 istället för dessa.

Det är breda bryggor där vi ligger. Detta innebär att många har det som förråd!?




4 kommentarer:

  1. Det gäller att inte snubbla på allt grannarna har i sina "förråd".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får man se till att inte göra. En blandning av all möjlig bråte.

      Radera
  2. Härligt att få lite svalare ombord! Sommaren 2019 när vi körde till Sverige hade vi 40 grader i flera dagar. Då missat att boka hotell med luftkonditionering. Puh! Man lär sig. På denna resan härlig sval luft på alla hotell

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är underbart att få svalka i båten. Förstår att du noggrant kollar innan du bokar hotell. ❤️

      Radera