söndag 28 juli 2024

La Manga. Puerto Tomás Maestre.

28 juli 2024. Idag började det onödigt dramatiskt på morgonen. Draggen hade släppt och vi hade kommit en bra bit ut. Det blåser alldeles för mycket. Det gällde att hålla låg profil när man gick upp på däck. Det gungade väldigt mycket. Enda fördelen var ju att jag hade velat bada här i sjön. Nu blev jag dränkt av allt saltvatten som duschade mig. Vi jobbade med stor försiktighet så att inget mer skulle hända.

Dagen innan sade vi att handskar är ett måste med tanke på alla maneter. Vi har en kättingkrok som sitter en bra bit ner i vattnet och många maneter hade gått intill tampen till kroken. Det var inte ens att tänka på det idag men det gick bra ändå. 

Från början hade vi tänkt att gå till Torrevieja och Stefan hade till och med fått en bekräftelse på att det fanns en plats för oss. Men då skulle vi då ha fått stampa i enmeters vågor i flera timmar och det kändes sådär efter dagens start. 

Stefan bokade en ny plats via Navily i en av hamnarna som ligger strax innan bron. Fick inget svar där. Kapten ringde istället till hamnen. Helt plötsligt kom han upp med telefonen till mig. Kvinnan kunde absolut ingen engelska. På dålig spanska löste vi en plats i hamnen för en natt till att börja med.

Det hade gått fram vad vi hade kommit överens om, för en Marinero stod på kajen och väntade på oss. Fick bra hjälp av honom vid förtöjningen. Jag frågade var hamnkontoret låg. Han pekade och berättade att det tar 30 minuter att gå dit. Det är en stor Marina som har 1721 båtplatser.

29 juli 2024. Promenerade in till centrum på La Manga. Försökte få varsin klipptid. Gick inte idag men vi fick en tid imorgon.

30 juli 2024. Idag fick vi klippt oss. Det kostade hela 23 Euro för oss båda två. 

Det lockar fortfarande inte att bada. 🪼 Synd när det är 34 grader varmt.




2 kommentarer: