fredag 28 juni 2024

Chipiona.

27 juni 2024. Vi lämnar Punta Umbria vid högvatten kl 09.00. Det kommer en Sjöpolisbåt med blåljus i mycket hög fart som kör emellan en liten öppen fiskebåt och oss. 

Strax utanför utfarten så ligger ungefär 10 större fartyg /tankbåt för ankar. Det kommer en navigations varning på VHF radion. Det var väldigt svårt att höra vad han sade. Stefan spelade in meddelandet. Det var varning för en skjutövning idag och imorgon precis där vi hade planerat att gå. Då hade ändå Stefan kollat just detta i förra Marinan som vi låg i. Kvinnan som jobbade i receptionen där berättade att de vanligen inte hade övningar på sommaren och att om det var aktuellt så fick de meddelade som de satte upp. Det stämde med andra ord inte. Vi kunde tänka oss att inte bli beskjutna så Stefan ändrade rutten något.

Vi använde både segel och motor för att komma fram i någorlunda bra tid. Distansen idag blev 45 sjömil. 

När man skall gå in i Chiponia så får man ta en omväg för att inte fastna i sanden. Dessutom så rekommenderas att gå in vid högvatten. Det ligger ett vrak strax innan i vattnet som vi kör förbi.


Vi lägger till där vi tror att det är en väntbrygga. Det är otroliga mängder fågelskit på bryggan. Stefan får gå en omväg till hamnkontoret för vi borde ha lagt oss vid bryggan framför. Hamnkontoret var stängt så vi tar en fika emellan. När de hade öppnat så gick Stefan dit igen. Jag trodde att han aldrig skulle komma tillbaka. På det jättevarma hamnkontoret försökte de förstå varandra med hjälp av Google translate. Han var inte hamnkapten utan en Marinero. Han hade dessutom ingen aning om var duschen fanns. Kanske hans första dag på jobbet? 😅

28 juni 2024. Det har regnat inatt och på förmiddagen. En rejäl åskknall också.

Stefan går för att betala hamnavgiften som han inte fick betala till Marineron igår. Idag var hamnkaptenen där och han pratade faktiskt engelska. Det är inte många som gör det annars.

Stefan har sökt information för att sedan justera de 22 parametrar som styr generatorns laddning av batterierna. Förhoppningsvis skall vi slippa att det larmar.

Jag gick ut för att fotografera lite. Hittade lite av varje.








Vi hade tänkt att gå till Sevilla enligt tidigare planer egentligen. Då går man upp i en flod här intill. Har bestämt oss för att inte göra det. Fick reda på att där är cirka 5-10 grader varmare än längs kusten. Det vill vi varken utsätta vår katt eller oss själva för,

2 kommentarer:

  1. Häftiga krabbor, vilket material var de gjorda i?

    SvaraRadera
  2. Visst är de fräcka! Kanske är tillverkade i järn? De är väldigt stora. 🦀

    SvaraRadera