lördag 30 september 2023

Sesimbra.

30 september 2023. Får färska frallor idag också. Vi lämnar Oeiras i ett härligt soldis. Det ligger väldigt mycket skräp i vattnet. Grenar och stora stockar. En segeltävling håller på att starta precis utanför hamnen.

Stefan kör slalom mellan fiskeflöten för att undvika späckhuggare. Där vi går idag har setts flera av dem nyligen. Försöker att hålla oss så nära land som möjligt.

Får se en flock med delfiner istället. Mycket bättre! 🐬

Stefan hade mailat till Clube Naval de Sesimbra igår. Då fanns ingen plats för oss. Vi skulle ringa idag för att fråga igen. Det fanns fortfarande ingen plats. Helt plötsligt så ringer Carina från hamnen upp igen och då fanns det en plats. Hurra!

Gissa vem vi hamnar bredvid. Våra tyska "båtgrannar" från Riveira .



Det är väldigt varmt idag. 34 grader i skuggan. Vi tänkte köpa mer vatten med tanke på det. Hamnen och byn ligger långt ifrån varandra. Vi promenerar i denna otroligt kuperade terräng. Får höra väldigt hög musik och "sång" på ett ställe. Det är trummor som är huvudinstrument. Långt om länge så hittar vi en affär. Eftersom det tog så lång tid så åt vi middag innan vi gick hem. Detta tog oss drygt tre timmar. 😅


2 kommentarer:

  1. Härligt med högsommarväder i slutet av september.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu får vi värme så att det räcker och blir över. 🌞

      Radera