lördag 2 september 2023

Muxia.

1 september 2023. Tog upp ankaret klockan 08.30. Solen skiner på morgonen. 

Dålig segelvind på grund av ett högt berg. Vi kryssade kustnära och som vanligt är det många fiskeflöten överallt. Fick bra segelvind senare. Rejäl lutning på Ultima. Som tur var så kom regnet senare än förutspått men då kom det desto mer.

Stefan ropar upp på VHF flera gånger men det var ingen som svarade.

Vi lade oss med båten på en nock av en brygga. Sedan gick Stefan upp till hamnkontoret. De jobbade inte ihjäl sig. Ville väl inte gå ut i regnet gissar vi. 😉

Muxia är en liten stad i provinsen A Coruña i Galicien, Spanien. Den ligger vid kusten, ungefär 100 kilometer söder om Santiago de Compostela. Muxia är en populär turistdestination, bland annat tack vare sin vackra natur och sin långa historia.

På kvällen så tog vi en promenad medans vi letade efter en restaurang. Eftersom att jag fyllde år idag så fick jag välja ställe. Valet stod mellan två olika ställen. Det blev en restaurang som heter Lonxa d'Alvaro. Det var verkligen inget som vi ångrade. Jättegod mat! Visade sig att de finns med i Michelin's guide för 2023.


Intill oss så satt en ensam man och åt middag. Jag frågade honom om hans efterrätt var god. Han rekommenderade även Chupito Oporto att dricka till det. Efter det så pratade vi jättemycket. Han vandrar överallt, på lördagen skulle han "bara" vandra tre mil. Han har en blogg om alla ställen han har varit på.

https://followingyourfeet.com/

2 september 2023. Underbart med en båt som har legat stilla inatt. Det behövde vi alla tre. 

Idag så sken solen när vi var ute och promenerade. Det blåser däremot en hel del och det skall öka ännu mer.

Det är lustigt för vi verkar vara i osynk när det gäller festligheter på olika ställen. Nästa helg skall de ha en jättefest i byn här.

Här spelar de schack.







Här lägger hon ut sjögräs på tork.



Det är otroligt tomt på båtar i  hamnen som vi ligger i. Men det finns en del fiskebåtar istället.


Idag så lärde vi oss något nytt på en restaurang. Vi sitter med Google translate för att ta reda på vad vi skall äta. Kyparen gick förbi oss och visade att man kan även vända på bladet. Där stod det på engelska. 😅 


2 kommentarer: