fredag 8 september 2023

Moana.

8 september 2023. Lämnar vid 10.00 i starkt doldis. Det är många små båtar ute och de fiskar. 

De skickade iväg ungefär femton "raketer" upp i luften ifrån hamnen. Det är ganska ofta som vi hör och ser det. 

Fick reda på i Moana att de gör det bara för att det är roligt.

Det flyter mycket skräp i första Rian. Flaskor, brädor och 1,5 meter nylonlina. Vi vill inte ha in det i propellern.

När vi har kommit en bit ut i Ria de Arousa så ser Stefan en lite högre fena i vattnet. Den är alldeles silvrig och fisken är cirka 1,5-2 meter lång. Tyvärr så får jag ingen bild på den.

Kapten var inte helt nöjd med varvtal relaterat till farten. Därför backade han i någon minut ifall något hade fastnat i propellern eller roder. Gjorde bättre fart efter det.

Svag motvind från början. De sista två timmarna får vi riktigt bra vind och sätter segel. Det blir en härlig avslutande segling. Har en del segelbåtar omkring, alltid trevligt.

Det går ut ett "distress call" på vår VHF. Det visar sig att det är falsklarm. Det sker två gånger.

Stefan ropar upp hamnen när vi är precis utanför. Mannen som svarar låter tveksam. Stefan berättar att vi har en bekräftad bokning via Navily. Då var det okej. Det kommer en marinero och visar in oss. Han frågar hur bred båten är och hjälper oss. Vi var tveksamma om vi verkligen skulle få plats. Det gick med "skohorn". 😅

9 september 2023. Inatt så var det ett riktigt åskoväder. Hela himlen lystes upp och det låg över oss en bra stund. Skönt att ligga vid en brygga.

Vi promenerar på förmiddagen. Det är marknad längs vattnet. Passande att sälja paraplyer idag. ☔


Himlen är mörkgrå. Vi passar på att fika när det börjar regna. 


Konkurrent till Stefan. 💽🎶🎵🎧





2 kommentarer:

  1. En sådan cykel kanske Stefan skulle skaffa sig när ni kommer hem, så kan han cykla omkring i grannskapet och spela för alla som bor där. Säkert mycket uppskattat.

    SvaraRadera