söndag 27 augusti 2023

Sada.

27 augusti 2023. 16 grader på morgonen när vi lämnar Cedeira. Detta efter att ha gjort den dagliga morgonrutinen. Kollat motorn, väder och bl.a Orcas.pt. 

Vi är sammanlagt fem båtar som lämnar samtidigt. Känns alltid bra när det är flera båtar omkring oss. Det är en ordentlig berg och dalbana i början. Blir bättre när vi kommer ut en bit och får satt segel. 

Har delfiner runt båten två gånger.

Cirka en sjömil bort på vår styrbordsida så ligger det en Search and Rescue båt. När man tittar på den så ser det ut som att den ligger stilla men vi håller ungefär samma fart.

Vi vet inte om den är just där, för att den 21 augusti var det en Orcas attack mitt i infarten till A Coruna.

Känns alltid tryggt att ha den i närheten. Vi följs åt i flera timmar.

Musselodling.

Tall ship race har lämnat är A Coruna idag. Det är med andra ord inte så konstigt att vi inte har fått något svar på om det finns någon plats i deras hamn. Valde då Club Nautico de Sada istället. De svarande väldigt fort. Fick bra hjälp av två marineros. 

Stefan gick och betalade hamnavgiften. Vi får 10 % rabatt för att vi är medlemmar i Orcas.pt. Dessutom fick vi ett glas vin och en öl. Allt detta för 27 Euro. Synd att klaga. Hade vi velat ha en hyrbil så kostar det bara 40 Euro här på marinan.

Idag är det söndag, då är det jättemånga som är ute med sina familjemedlemmar i alla ålderskategorier. 

Promenerar runt i denna backiga stad.



Det är svårt att hitta en restaurang som är öppen för klockan är bara 19.00. Hittar en till slut och vi går på kyparens rekommendation. Vet inte riktigt vad vi åt. Det var blandade skaldjur, fisk och bläckfisk. Lät ju okej men det var kallt. Vinet smakade i alla fall gott. 🍾


2 kommentarer:

  1. Mysigt med delfiner, hoppas ni slipper träffa några späckhuggare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig! 🐬 Vi vill verkligen inte träffa några späckhuggare.

      Radera