måndag 28 augusti 2023

A Coruna.

28 augusti 2023. Hela 19 grader idag. Stefan har bokat två nätter i Real Club Nautico de La Coruna-Marina Real. Vi får 25 % rabatt för att vi är medlemmar i OSK. 

Det är otroligt grått överallt. Det regnar från och till. 




Idag var det en lagom tur på lite drygt två timmar.

Blev tillsagda att gå till brygga 10. Inga marineros kom och mötte oss men däremot två trevliga tyskar.

Namnet på marinan gör kanske att man kan tro att det är fint här. Toaletterna och duscharna är a' la 70 tal men det är rent.

Vi ligger längst in och det är lite rulligt. Detta beroende på att de har feldesignat kajväggen. Den är helt slät och då studsar vågorna tillbaka. Precis som i Mölle hamn. 

Jag tog en promenad i duggregnet medans Stefan felsöker lanternorna.









29 augusti 2023. Det är hopplöst att försöka tvätta i marinan. Det är upptaget hela tiden. Vi går iväg till en Lavanderia istället. 

Medans vi väntade på att tvätten skulle bli klar så letade vi efter en frisör. Stod och tittade i fönstret på en och då öppnade en kvinna dörren.

Vi frågade om Stefan kunde klippa sig och det gick bra. Frågade efter priset. Med Google translate så löste det sig. När han var klar så undrade jag om det fanns tid även för mig. Jajamen, inga problem. För oss båda så kostade det bara 23 Euro. Vi gick även och fikade.

Därefter gick vi tillbaka till Lavanderian och flyttade över tvätten till en torktumlare. Då hann vi med lite turistande också. Allt detta på knappt två timmar.





30 augusti 2023. Jag promenerade i några timmar. Det är stort och väldigt många gator åt alla håll. Hittade ett ställe där jag bokade för massage senare. 

Stefan lyckades med att lösa problematiken med lanternorna. 💡

2 kommentarer: