lördag 19 augusti 2023

Gijon.

19 augusti 2023. Spanjorerna som låg utanpå vår båt gick strax före oss. Vi skall till samma hamn idag. Börjar med regn och dimma/dis på morgonen. Inte mycket till vind.

Efter några timmar så har vi ett gäng med delfiner omkring oss. 🐬🐬🐬 De är bara så underbara! Det var inte stora till storleken. 

Solen tittar fram genom molnen och det är varmt. När vi närmar oss Gijo'n så börjar det regna igen. Stefan ropar upp på VHF men de svarar först efter andra försöket. 

Vi blir tilldelade att lägga oss vid första pontonen in till vänster. Hittar en bra plats och får hjälp av en tysk båtgranne att ta emot tamparna.

Går upp till hamnkontoret och betalar för två nätter. Passar på att gå runt på stan innan nästa regn ska komma. Vi behöver inte frysa för det är nästan 30 grader ute. 


Oj, så många ciderflaskor.




Möter våra båtgrannar från förra hamnen. På hamnplanen i närheten av där vi ligger med båten står det en hel del små bilar. Jag går fram och pratar med en kille som jobbar där. Han berättar att det är något som heter Arturo Race. Det kommer att starta klockan 21.00 och hålla på inatt. Sedan börjar det om imorgon bitti klockan 07.00 igen. Spännande att se hur det kommer bli här under kvällen. 🚗🚙🏎️


Passar på att frosta av kylskåpet idag.

20 augusti 2023. Regnar på förmiddagen. Går ut när det klarnar upp. Äter en god lunch på en Japansk/Kina restaurang. Äntligen så äter Stefan i normal takt när vi bara får pinnar. 




"Stairways of Rock". En hyllning till rockmusiken.
Verket, med en uppenbar nostalgisk laddning, gjordes av en sydafrikansk gatukonstnär med smeknamnet Mossel, som en del av White Night i Gijón 2012.


Det är inte många båtar i hamnen där vi ligger. Detta är vädret för tillfället. Grått…….


2 kommentarer:

  1. Har ni provsmakat cidersorten som konstverket var uppbyggd av?

    SvaraRadera
  2. Nej, inte just den sorten. Deras cider är inte i närheten av det som vi är vana vid.

    SvaraRadera