måndag 21 augusti 2023

Avile's.

21 augusti 2023. Idag så får vi se solen när vi lämnar Gijo'n. Blåser inte så mycket men vi sätter segel ändå. Rullar väldigt mycket, 30-40 grader. Blir ingen jättebehaglig segling och det går inte tillräckligt fort. Till slut så rullar vi in båda två och startar järngenuan istället.

Avilés har många kyrkor och palats från 1200- och 1300-talen och en välskyddad hamn. Staden var tidigare känd för textilindustri och fiske. Runt staden finns även kol- och kopparfyndigheter. Nu är det en stor industrihamn.


Vi tänkte tanka diesel så vi förtöjde vid en flytbrygga. Man får klättra upp på en stege för att nå land. Just när vi kom så var det stängt. De skulle öppna kl 16.00. Stefan ringde ett telefonnummer som stod där uppe. Han skulle komma om fem minuter och pratade dessutom engelska. 🤔


Promenerade runt i staden ett par timmar.








Avslutande med en annorlunda men god middag. Ena ingrediensen var Bullens Pilsnerkorv. Den burken är verkligen sjörullad. Har troligen varit med sedan 2018 då vi var i Skottland.

2 kommentarer:

  1. Vällagrad korv, hoppas den var god. Vad hade ni till den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mycket bättre än vad vi hade förväntat oss. Blandade med bacon, champinjoner, banan och ris plus matlagningsgrädde. 👍

      Radera