torsdag 1 augusti 2024

Torrevieja.

1 augusti 2024. Ja, då var det en ny månad igen. Inatt har jag inte sovit många minuter. Hujeda mig, så varmt det har varit. Då har jag bland annat roat mig med att titta på fiskare som har varit i närheten hela natten. De står i land med sina spön. Jag ser deras pannlampor som flyttar sig hela tiden. Vi blev tre segelbåtar som låg kvar.

När vi hade gått en stund så såg jag en fena längre ut i vattnet. Cirka 200 meter ut så ser vi två stycken valar. 🐳  Tyvärr så simmar de allt längre bort. Det är ändå mäktigt!

Inga bra bilder eftersom det bara blev några få och på långt håll.




Lite struligt när vi skulle in i hamnen. Stefan hade förbokat en plats hos Club Náutico Marina Internacional Torrevieja och fått okej på det. Stefan ropar upp på VHF och de svarar andra gången. Får ett sådär svar? Går sakta mot väntbryggan. Där står två marineros. Har mest kontakt med den ena som inte är speciellt trevlig. Han säger till oss på spanska att vi skall använda vår VHF vilket vi redan har gjort. Efter många om och men så står han på en annan brygga och visslar på oss. Får okej hjälp av honom och vi tackar så mycket. Mina horn sticker upp lite 😈

Kvinnan i receptionen på hamnkontoret är däremot väldigt trevlig och pratade dessutom engelska.

När vi promenerade in till Torrevieja så var det polisrazzia bland ungdomarna. De kollade deras väskor och de blev visiterade. Några försökte att smita men icke. 👮👮‍♂️

Skulle ta kvällskaffet som vanligt. Blev lite förvånad när det smakade surt. Hade lyckats med att köpa något som liknade filmjölk.🤑 Det är inte gott i kaffe.

2 augusti 2024. Idag har vi varit turister och åkt med ”tåg” till Salinas för att se de rosa saltvatten sjöarna. Häftigt! Det såg ut som att vi gick i ⛄️ snö där det var jättehögar med salt.







4 kommentarer:

  1. Godmorgon. Läste just att det finns portugisisk örlogsman vid spanska östkusten. Var rädda om er.
    Jättefina berättelser och bilder som vanligt. Tack.
    Marianne

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon Marianne!
      Ja, man får titta ordentligt i vattnet innan det blir något dopp.
      Tack så mycket för beröm!!
      Hoppas att allt är bra med dig.
      Seglarvink Elisabeth och Stefan ⛵️

      Radera
  2. Vilken otur det blev med kaffet. Häftigt med rosa sjöar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en väldigt annorlunda smak. 😵‍💫
      Lite i din smak färgmässigt. Det såg fräckt ut. 🩷

      Radera