söndag 25 augusti 2024

Dénia igen.

25 augusti 2024. Usch vilket gung det har varit i ankarviken inatt. Det var ett ljud som jag höll på att bli tokig av. Varken Stefan eller jag kunde härleda var det kom ifrån. Lite senare så lyssnade jag vid kylskåpet. Öppnar och finner orsaken. Det är en frysklamp som åker fram och tillbaka. Lägger in en mindre slev och det tystnar. 🤪 Idag skall vi bara gå runt vågbrytaren. Vår katt Dina uppskattar inte när det gungar så mycket. 

Vi gör oss redo för att gå in kl 12.00. Stefan har bokat två nätter i Marina de Denia. Nu har charter båtarna lämnat hamnen och då kan vi få en plats. Bra att ha i åtanke att det ofta är besättningsbyte av hyrbåtar på fredag och lördag. Det var därför som vi inte kunde få någon plats dessa dagar. Får äntligen ligga mer stilla och kunna använda vår air conditioner igen. Får bra hjälp av en marinero.

Kom på den briljanta idén att beställa matvaror som skulle levereras till båten. Det tog en bra stund och så kom vi fram till leveransdatum. Då kan de inte leverera förrän om tre dagar på grund av personalbrist. Gäller att tänka på allt.

Det är så grått idag.

Vilket perfekt sätt att ta sig fram på. 

Vi går och letar efter en restaurang. Tycker att det är för ”flådigt” längs kajen. Hittar en Argentinsk restaurang med jättegod mat.

26 augusti 2024. Kört en maskin med tvätt idag. Torktumlaren fungerade inget vidare. Tur att det är bra torkväder.

Vi går till en båtbutik och handlar även mat i en Sparbutik. 30 minuter att gå med varorna tillbaka. 

Här städas bryggorna med städmaskin. Har aldrig sett det förut.

Så här ser det ut hos vår ena båtgranne.



2 kommentarer: