lördag 17 augusti 2024

Burriananova igen.

17 augusti 2024. Där vi låg i Oropesa så var vi oskyddade för sydliga vindar. Just därifrån blåser det idag. Lite tveksamt om vi skulle gå vidare. Med en del extra åtgärder så lämnade vi ändå. 

Blåste en hel del inne i hamnen men inte så mycket utanför piren. Så småningom ökade vinden. Började med storsegel och genua. Fick efter ett tag byta till focken istället. Kryssar oss fram. Hör en ”duns” nere i båten. Vi trodde att det var en dörr eller lucka som hade gått upp. Jag gick ner och det visade sig att vara locket till diskhon som hade hoppat ner från väggen där den brukade sitta. Kan inte påstå att det har varit en bekväm segling idag. 

Här ser man Dina längst in i soffan. Kolla hur lampan lutar.


Fick en plats i Puerto Marina Burriananova. Fick lägga oss vid väntbryggan medans Stefan registrerade oss. Marineron hade inte åtkomst till någon dator så det var bara att ta med sig alla papper. Detta trots att vi hade varit här nyligen. Vi var tacksamma att de hade en plats åt oss.

Gick längs kajens restauranger och det var väldigt fullbokat. Hittade två platser på den sista restaurangen. Frågade om vi kunde få det bordet och det var okej. De som jobbar där pratar en fantastisk spanska. Bestämmer oss för en rätt och jag frågade om det ingick ris eller potatis. Det ingick inte. Frågar då om vi kan beställa det till maten. Nej det fick vi inte. Konstigt! Det var i en alla fall en väldigt god fiskrätt. Unnade oss varsin efterrätt.



18 augusti 2024. Stefan ringde till Marineron och frågade om vi kunde få låna nyckeln till tvättstugan. De var okej. 8 euro för fyra timmar. 

19 augusti 2024. Stefan kopplar in VHF till LAN. Jag handlar mat och tar även en promenad lite senare också. 
En massa ungdomar vid seglarskolan.



Vacker fullmåne idag men inte helt lätt att fotografera när det gungar hela tiden. 



2 kommentarer:

  1. Tjusig måne, mycket bättre än den bild jag tog.

    SvaraRadera
  2. Vi fick se den på riktigt båda två. 🌕

    SvaraRadera