söndag 14 juli 2024

Motril.

14 juli 2024. Från början  när vi kom till Caleta de Velez fick vi reda på att hamnkontoret skulle vara stängt idag. Dagen efter var han som är hamnkapten på plats. Då fick vi helt andra besked. Självklart är det öppet på söndagar mellan 10.00-14.00 som det stod på utsidan av dörren. Troligen så är han där ännu tidigare enligt honom själv. Helt plötsligt kommer han till vår båt, säger godmorgon på svenska och undrar om vi skall åka snart eller om vi vill ta en kaffe iland först. Vi berättade att det var dags för oss att åka. Då kunde han ta emot passerkortet och lämna tillbaka depositionen. Hamnkaptenen kunde fem språk och han var väldigt trevlig.

Det är väldigt grått när vi lämnar hamnen.

Nu har vi passerat det farliga Orcas området. Vi hämtade sand från en strand i Ribadesella förra året. Idag hällde vi tillbaka det i havet. 


Vi fick bra hjälp av en marinero  att förtöja vid deras vänt brygga. Stefan fick ett väldigt varmt välkomnande på hamnkontoret. Denna Marina är familjeägd och mannen presenterade alla som var där.

Motril ligger inte långt från Alhambra och Sierra Nevada. Om man vill till Alhambra behöver man boka biljetter flera veckor i förväg. Vi avstod för att det är alldeles för varmt just nu. Annars erbjöd de oss att de hade bil till uthyrning. Dessutom går det bussar härifrån. Om vi kommer tillbaka så kunde vi bara ringa till dem i tid så bokar de biljetter med mera.

Promenerade runt i ”byn”. Fick tyvärr ingen bra känsla av stället.

Vi åt middag ihop med en man från Seattle. Han hade sin båt på land här.

4 kommentarer:

  1. Har ni kvar mer sand ifall det kommer mer späckhuggare?

    SvaraRadera
  2. Nej, båda säckarna är tömda.

    SvaraRadera
  3. Då får ni försöka skaffa ny, så ni kan skrämma dem om det skulle behövas.

    SvaraRadera
  4. Det skall tydligen inte finnas fler späckhuggare i de områdena vi är i nu.

    SvaraRadera