torsdag 11 juli 2024

Fuengirola.

11 juli 2024. Lämnade Estepona kl 10.00 i rejält dis. Det är inte många båtar man möter på havet. En engelsk båt åker samtidigt och vi har följe en bra bit. 

Vi trodde inte att det var så otroligt många hus och lägenheter längs kusten. Vi ser hus och stränder överallt. Trodde att det var mer natur mellan städerna.

På flera ställen ser vi något som liknar algblomning.

Får se ett brandflygplan som tränar på att hämta vatten och vattenbomba i Alboránsjön.


Stefan hade bokat via Navily men vi hade inte fått någon bekräftelse idag. Stefan ringde kl 13.30 och då var det fullt. Hade varit bra om de hade svarat tidigare eftersom att de är med i Navily där vi bokat.

Nu ringer han till Fuengirola istället och där får vi plats. Dessutom till ett bra pris på 29 euro inklusive el och vatten. Får hjälp av en trevlig marinero. Det är mooringline här och denna gången så går vi in med fören först. Mycket enklare för mig att komma iland.

Stefan är överlycklig! Här finns även 3 kg blå campinggaz så att vi kan byta den tomma. Hurra 🙌! 

Vi tar en promenad och då ser jag flera stycken hästar med vagnar. Går fram och kollar vad det kostar. Vi åker en tur på en timme. Väldigt trevligt! 🐎



Annars är det väldigt turistiskt här. Mängder av olika vattenaktiviteter. 

Det är en billig hamn om man vill ligga kvar lite längre. Buss och tågstation nära. Lätt att ta sig till Málaga om man skall flyga.

4 kommentarer:

  1. Fina bilder som vanligt! Så mycket ni får se på er resa!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Får se en massa nya ställen som man aldrig har hört talas om. Har er som förebilder! 🤗

    SvaraRadera
  3. Mysigt med häst och vagn.

    SvaraRadera
  4. Till och med Stefan tyckte att det var trevligt 🎠

    SvaraRadera