söndag 17 juli 2022

Saint-Martin-de-Re.

16 juli 2022. Tog upp ankaret vilket inte var helt lätt, strax efter kl 12.00. Vind och ström gjorde att kättingen låg emot staget till peket. Vi fick vänta tills båten pendlade upp i rätt läge. Det blåste ganska mycket. Vindarna varierande efter hand. Härlig segling!

Life@Sea var i hamn tidigare än oss. Stefan ropade upp Marinan. Vi kunde gå in nästan med en gång. Fick ligga långsides. Fick två båtar utanpå vår båt. Väldigt mysig hamn. 

Gick ut på byn och kollade nattlivet. Det var musik en bit bort.  Det var en väldigt speciell discjockey. Plus ett gäng med folk som ingick i en typ av "gyckleri". De bjöd på sig själva. 




17 juli 2022. Väldigt varmt ute idag. Då bestämmer vi oss för att plocka upp våra cyklar och ta en tur. Cyklade förbi flera vingårdar och många restauranger som bland annat hade ostron på sina menyer. Vi hoppade över det och tog havskräftor istället. Hade utsikt över ostronodlingar.
På kvällen hade vi AB (after biking) på LIFE@SEA.
Tvättade en maskin tvätt. Naturligtvis så krånglade torktumlaren. Vi involverade tre män och en kvinna för att lösa det problemet.

Här pumpar Stefan våra cyklar.

Nu har vi cyklat in bland vinrankorna.
Ostronodlingar.


Långhåriga åsnor.
En liten dam som njuter på natten.

2 kommentarer:

  1. Bra val att välja havskräftor istället för ostron. Söta åsnor. Skönt med lite kvällssvalka för Dina och säkert för er också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ingen tvekan när det gäller ostron. NEJ till det.
      Visst är de söta. ♥️
      Det är väldigt skönt på kvällarna. Idag har vi svalare.
      Kramar Elisabeth & co 🤗

      Radera