söndag 29 maj 2022

Dordrecht.

28 maj 2022. Idag så gick vi inte långt. Tvärs över kanalen. Ringde upp hamnkaptenen. Jag berättade att vi var utanför deras bro. Vi var välkomna in. De öppnade bron manuellt. Visade var vi skulle ligga. Tre män hjälpte till med att ta emot tampar. Stefan fickparkerade snyggt. Inte mycket marginal. ⛵

Ligger fantastiskt med Grote Kerk bakom oss. Vi hör klockorna hela dygnet. På dagen hör vi dem varje kvart. På natten varje halvtimme. 🔔

Vi fikade och gick sedan ut på byn. Mängder av prång och kanaler åt alla håll. Många affärer, ett vackert stadshus. Fick se ett brudpar utanför det sistnämnda. Lyssnade på körsång flera gånger och även Barbershop.

Hittade en stor marknad med bröd, frukt och grönsaker, blommor, ostar, fisk, charkuterier med mera.



Här öppnar de bron manuellt.

Bröllop 💒.
Körsång. 🎼🎶

Barbershop. 🕺🎵


Ultima ligger längst till höger. ⛵🔔

2 kommentarer:

  1. God morgon! Först av allt, tack för alla böckerna jag fick i går. Du vet inte om det, men Gunnel fick 4 nejlikeplantor i förskott på namnsdagen. från oss. Vi hade en mysig kväll. Fantastiskt att Ella vågade vara med. Göran körde hem henne först, han skulle hjälpa henne med ögondroppar. I morse tittade jag på två igelkottar nedanför köksfönstret. Den störste gick runt, runt, runt den mindre. Förstår varför Ni stannar så länge i Nederländerna. Så mycket att se och uppleva. Kul att träffa Er i mobilen också.
    11.55 hämtar Resam mig för vidare befordran till Halmstad. Hoppas, att jag hittar rätt avdelning. Lyckades somna två timmar på soffan i morse. Natten kunde varit bättre. Hoppas, att detta går fram. Ha en bra dag. Kramar, mamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du hade en bra Morsdag och ett trevligt kalas.
      Ja, här finns mycket att se. 🇳🇱
      Håller tummarna för att du kommer att sova bättre inatt.
      Lycka till med sjukhusbesöket!
      Kramar Elisabeth och co 🤗

      Radera